SPRÅKKRAFT LIVE

Med Språkkraft Live kan du ge deltagare eller elever språkstöd till 30 olika språk för det som sägs i ett klassrum, på en föreläsning eller ett möte. Det som sägs textas automatiskt och i texten kan deltagarna klicka på ord de inte förstår, och direkt få översättningar av orden till det språk de väljer. Deltagarna kan också spara orden i en ordlista så att de kan öva på dem senare.

SKAPA ETT MÖTE

Som lärare använder du en vanlig webbsida i en webbläsare som t ex Safari eller Chrome på din mobil, läsplatta eller dator här: https://sprakkraft.org/live/. Du loggar in och väljer den typ av möte som passar - Live Stream för online-möten eller använd mikrofonen på enheten.

Live

DELA LÄNKEN MED DELTAGARNA

Dela möteslänken eller QR-koden med mötesdeltagarna för att ge dem tillgång till live-textningen från ett möte.

FÅ TEXTNING DIREKT

Ge tillgång till mikrofonen så startas textningen av det som sägs på svenska. Språkkraft Live märker upp varje ord i textningen med färger enligt deltagarens personliga ordförråd. Klicka på ett ord för att se betydelsen. Deltagarna kan också spara orden i en ordlista så att de kan öva på dem senare.

Live

LADDA NER SPRÅKKRAFT LÄSCOACH

Ditt och deltagarnas användarkonton är också kopplade till appen Språkkraft Läscoach där man kan öva på orden som sparats från möten i Språkkraft LIVE. I appen loggar man in med samma användarkonto som i Språkkraft Live i inställningarna. I appen finns också andra medier på svenska som de kan använda för språkträning såsom video, musik, nyheter, e-böcker, webbsidor, m m. Appen kan laddas ner gratis för iOS eller Android här: http://www.sprakkraft.org/sprakkraft-lascoach.html

QR-code Reading coach
Live

denna länk kan du se ett exempel på hur Språkkraft LIVE används som ett verktyg i undervisning på språkintroduktionsprogrammet.

Om du är intresserad av att använda Språkkraft LIVE i din undervisning, hör av dig till oss på kontakt@sprakkraft.org